top of page

SOMATO-PSYCHOPEDAGOGIE

LICHAAMSGERICHTE PSYCHOTHERAPIE

IMG_3751.heic

SOMATO-PSYCHOPEDAGOGIE (SPP)

SPP Fasciatherapie is een innovatieve behandelingsmethode die zich voornamelijk toespitst op de regulatie van het stresssysteem. 

Deze fysische en psycho-emotionele aanpak is een specifiek onderdeel uit de fasciatherapie volgens de methode van Danis Bois.

SPP richt zich voornamelijk op het verbeteren van klachten van psychosomatische aard en klachten die voortkomen vanuit een overbelast stresssysteem. 

Zo kan fasciatherapie onder meer heel ondersteunend werken bij stress, burn-out, depressie, vermoeidheid, prikkelbaarheid, het opvangen van belangrijke levensveranderingen, hyperventilatie, pijnklachten, fibromyalgie, onverwerkte emoties, angstklachten, trauma, long-covid, onverklaarbare spijsverteringsproblemen, spanningshoofdpijn, 

slaapproblemen of gewoon als zelfzorg om ten volle van het leven te kunnen genieten en je goed in je vel te voelen. 

FASCIA

Het bindweefsel of de fascia bevindt zich in een groot deel van ons lichaam en speelt een grote rol bij mentale en fysieke spanningen, alsook bij het beïnvloeden van ons gedrag. Tijdens een SPP behandeling zal via manuele therapie en slow move beweging het bindweefsel in een optimale ontspanning worden gebracht. 

 

SPP leert je je lichaam fijner en op een andere manier waar te nemen en te ervaren. Via zachte fasciale technieken kom je in een diepe vorm van ontspanning en worden eventuele blokkades van fysische en psychische aard vanuit het bindweefsel opgeheven. De diepe ontspanning zorgt voor een neutrale zijnstoestand waarin je je lichaam, je emoties, je gedachtengang en jezelf beter kan waarnemen. Vanuit deze waarnemingen herontdek je jezelf en vind je je innerlijke krachten terug die je kan aanwenden in het dagelijkse leven. 

 

Een SPP behandeling werkt buitengewoon rustgevend en is deugddoend voor lichaam en geest.

Image by Kira auf der Heide
IMG_6937.jpeg

HOE VERLOOPT EEN SPP-SESSIE

Aan het begin van de behandeling wordt er een kort gesprek gevoerd, waarna een persoonlijke behandeling wordt opgestart. 

Het is een manuele therapeutische behandeling, al dan niet gecombineerd met slow move bewegingsoefeningen. Tijdens de manuele behandeling zal in combinatie met een verwarmende moxa-lamp worden gewerkt als extra ondersteuning. Nadien volgt er nog een kort verklarend gesprek. 

De volledige duur van de behandeling is 60 minuten. 

WAT HOUDT EEN MANUELE THERAPEUTISCHE BEHANDELING IN?

Een SPP manuele fascia behandeling is in de eerste plaats gericht op het ontspannen en reguleren van het stresssysteem. Het bindweefsel wordt op een zachte manier op rek gebracht en afhankelijk van de snelheid en de druk die wordt gegeven voor het rekken, worden er verschillende reacties veroorzaakt in het weefsel. Via de handen wordt weefselspanning heel precies geregistreerd en zachtjes losgemaakt door specifieke technieken. Je komt hierdoor in een neutrale en ontspannen toestand, waardoor je je aandacht op een specifieke manier kan toepassen in het nu moment. Dit zorgt automatisch voor een diepere vorm van rust en ontspanning. 

 

De manuele behandeling wordt op kleding uitgevoerd. Het is daarom aan te raden om jezelf te voorzien van comfortabel zittende kledij. Er is in de studio een kleedkamer, je kan je eventueel omkleden indien nodig. 

HOEVEEL KOST EEN SESSIE

SPP intake: je komt de eerste keer naar een behandeling.

  • anamnese: tijdens het eerste gesprek bespreken we meer uitgebreid de desbetreffende klacht(en) of waarvoor je naar een behandeling komt

  • eerste behandeling

  • bespreking behandelplan 

Een intake kost 85€, duur van de behandeling = 75 minuten. 

 

SPP follow-up: na de intake kom je op vervolgafspraak.

Een follow-up kost 70€, duur van de behandeling = 60 minuten. 

 

AFSPRAAK MAKEN IN DE PRAKTIJK BIJ YOGA ZUID 

 

Ma 10u-19u 

Woe 9u-12u  & 17u-19.30u

Do 10u-18.30u 

Vr 10u-16.30u

 

ENKEL OP AFSPRAAK 

Een afspraak maken, doe je via email.

Enkel tijdens de zomer kan je uitzonderlijk online een afspraak maken. Boek hier je SPP afspraak deze zomer.

Ik ben met vakantie vanaf do 8/8 tem wo 28/8.

Wens je vanaf 29/8 een afspraak in te plannen?

Dat kan door een mail te sturen.

De SPP fascia behandelingen worden door Karolien De Beck gegeven. Zie hier haar bio.

Via email: yogazuid1@gmail.com 

Telefonisch: 0486/872317

Heb je een specifieke vraag over SPP, beantwoord ik deze graag via email of telefonisch. 

 

ANNULATIE VOORWAARDEN 

 

Je kan je afspraak tot 24u van tevoren kosteloos annuleren, zo komt je plek vrij voor iemand anders. Wanneer je laattijdig verwittigt (minder dan 24u op voorhand), zal het volledige tarief van de afspraak worden aangerekend. 

IMG_4639.jpeg
bottom of page