BEHANDELINGEN

Fascia.webp

Maria-Linde Hagmeijer

FASCIA STUDIO ANTWERPEN

WAAROM FASCIATHERAPIE?

Stress is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Soms weten we zelfs niet meer wat ontspanning juist betekent, of op welke manier we onszelf dit kunnen gunnen.

 

Wanneer stress een normaliteit geworden is in je leven, kunnen pijn, sluimerende blessures en/of dipjes een chronisch karakter krijgen. Vaak pas je je hieraan heel gemakkelijk aan. Zonder jezelf er van bewust te zijn, belast je zo je lichamelijke en psychische veerkracht.

 

Fasciatherapie is een innovatieve, op kinesitherapie gefundeerde behandelingsmethode. Ze richt zich op het optimaal ontspannen van het bindweefsel, dat in je hele lichaam aanwezig is. Door samen met je fasciale netwerk aan de slag te gaan, kunnen we bewegingen vrijmaken en corrigeren. Dit kan zowel aan de hand van manuele therapie, als van bewegingsanalyse en sensoriële oefeningen.

Maria-Linde Hagmeijer

+32 (0) 485/ 41 73 72

www.fasciastudio.be

WILFRIED SIMON

RECOVERY LAB

Afgestudeerd in 2011 als kinesitherapeut aan de Ecole Supérieure de Masso-Kinesitherapie de Paris (ESMKP) miste ik technieken om mijn  patiënten een alomvattende behandeling te kunnen bieden. Daarom besloot ik om een aanvullende opleiding osteopathie aan de Institut Supérieur d’Ostéopathie Paris (ISOP) te volgen.

 

De combinatie van deze opleidingen laat me toe om mijn patiënten vrij te maken van fysieke klachten, hen te helpen zich beter te voelen, zowel lichamelijk als mentaal. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen mens of lichamelijke klacht past perfect in een protocol. Daarom streef ik naar oplossingen op maat van de noden van elke patiënt. Hierbij staat steeds het herstellen van het lichaamsevenwicht centraal, en het activeren van het zelfcorrectiemechanisme van het lichaam. Zowel bij behandelen van blessures en klachten als bij preventieve behandelingen om het lichaam fit te houden is het doel om het comfort in het dagelijks leven van mijn patiënten te verbeteren.

 

Vertrouwen hebben in zijn osteopaat, is toelating geven om altijd gezond te blijven.

 

Wilfried Simon

0468 30 21 71

www.recoverylabantwerp.com

 

wilfriedosteopathie@gmail.com

Wilfried.jpeg