top of page

BEHANDELINGEN

IMG_4639.jpeg

Karolien De Beck

SOMATO PSYCHOPEDAGOGIE (SPP)

Somato-psychopedagogie is een lichaamsgerichte psychotherapie en een innovatieve behandelingsmethode die zich voornamelijk toespitst op de regulatie van het stresssysteem. 

Deze fysische en psycho-emotionele aanpak is een specifiek onderdeel van de fasciatherapie volgens de methode van Danis Bois.

Tijdens een SPP behandeling zal via manuele therapie en slow move beweging het bindweefsel in een optimale ontspanning worden gebracht. 

 

SPP richt zich voornamelijk op het verbeteren van klachten van psychosomatische aard en klachten die voortkomen vanuit een overbelast stresssysteem. 

Zo kan fasciatherapie onder meer heel ondersteunend werken bij stress, overbelasting, burn-out, depressie, het opvangen van belangrijke levensveranderingen, kleine maar blijvende spanningen of onbehagen, hyperventilatie, pijnklachten, prikkelbaarheid, onverwerkte emoties, angstklachten, slaapproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, concentratiestoornissen of gewoon als zelfzorg om ten volle van het leven te kunnen genieten en je goed in je vel te voelen. 

Karolien De Beck

+32 (0) 486/ 87 23 17

yogazuid1@gmail.com

SPP

Maria-Linde Hagmeijer

FASCIA STUDIO ANTWERPEN

WAAROM FASCIATHERAPIE?

Stress is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Soms weten we zelfs niet meer wat ontspanning juist betekent, of op welke manier we onszelf dit kunnen gunnen.

 

Wanneer stress een normaliteit geworden is in je leven, kunnen pijn, sluimerende blessures en/of dipjes een chronisch karakter krijgen. Vaak pas je je hieraan heel gemakkelijk aan. Zonder jezelf er van bewust te zijn, belast je zo je lichamelijke en psychische veerkracht.

 

Fasciatherapie is een innovatieve, op kinesitherapie gefundeerde behandelingsmethode. Ze richt zich op het optimaal ontspannen van het bindweefsel, dat in je hele lichaam aanwezig is. Door samen met je fasciale netwerk aan de slag te gaan, kunnen we bewegingen vrijmaken en corrigeren. Dit kan zowel aan de hand van manuele therapie, als van bewegingsanalyse en sensoriële oefeningen.

Maria-Linde Hagmeijer

+32 (0) 485/ 41 73 72

www.fasciastudio.be

Fascia.webp
YZ Foto Adriana.jpg

ADRIANA CHIARELLA

HOLISTISCHE LICHAAMSMASSAGE

&

RESTORATIVE YOGA

Ik ben Adriana en gefascineerd door het lichaam en alles wat het ons komt vertellen.
Geboeid door de kracht van zachtheid, bewust ademen, aanraking en dit als een manier om te kunnen luisteren naar ons lichaam.

Massage en restorative yoga zijn een manier om verbinding te maken met wat zich onder de oppervlakte bevindt, klaar is om aan ons te worden getoond en om zelf te voelen. 

Holistische lichaamsmassage (enkel voor vrouwen) 

Holistische lichaamsmassage is een dynamische massage die diep inwerkt op lichaam en geest, waardoor er een intense rust ontstaat. Tijdens de sessie worden druk en intensiteit afgewisseld om beter te kunnen ontspannen, de energie in het lichaam te stimuleren en de doorbloeding weer op gang te brengen. Een combinatie van zachte en bewuste aanrakingen, holistic pulsing, drukpuntmassage, reiki en gebruik van essentiële oliën.

Wat mag je verwachten:  volledige lichaamsmassage: rug, benen, schouders, nek- en hoofdmassage, holistic pulsing (ritmische wiegende bewegingen), gebruik van plantaardige olie eventueel verrijkt met etherische olie. De massage helpt bij vermoeidheid, lichamelijke klachten, burn-out of stress, moeite met voelen.

 

Relax & Reset met Restoratieve yoga
Restorative yoga is een therapeutische vorm van yoga en een diepe relaxerende stijl en ideaal in tijden waarin je lichamelijk en mentaal wilt herstellen en opbouwen of gewoon wilt verstillen. Het doel is om te vertragen en het zenuwstelsel te ontspannen. Hierdoor kan er een shift gemaakt worden van het sympatisch zenuwstelsel (vechten en vluchten) naar het parasympatisch zenuwstelsel (rust en herstel). In liggend of zittend houdingen wordt je lichaam volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens. Er is weinig beweging, max 2 a 3 houdingen per sessie ( een houding duurt gemiddeld 15 min), zodat er een diepe en rustgevende staat van ontspanning, diepe rust mag zijn. Het is geschikt voor stressgerelateerde klachten en kan een ondersteuning bieden bij chronische aandoeningen of pijn, tijdens herstellen van een blessure of operatie.

Adriana Chiarella

0476 21 65 53

Voor afspraken: www.adrianachiarella.com

Tom Vanhoudt

SHIATSU

Waarom Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk "vingerdruk". Het is een Japanse behandelvorm die is voort gegroeid
uit de traditionele oosterse geneeskunde. Shiatsu is een totaalbehandeling, waardoor de mens
in zijn geheel meer in evenwicht komt. Er is aandacht voor fysieke klachten, maar ook voor mentale en emotionele aspecten.
Door middel van druk- en strektechnieken wordt er ingewerkt op acupunctuurpunten en meridianen, om je energiestroom (ki) weer in beweging te brengen en zo te harmoniseren.
Energetische blokkades kunnen op die manier worden losgemaakt en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De behandelingen geven je vaak een gevoel van diepe ontspanning en welzijn.
Shiatsu helpt je niet alleen te herstellen van specifieke klachten, maar versterkt ook op preventieve wijze je immuunsysteem en kan blessures helpen te voorkomen. Shiatsu kan eveneens een aanvulling zijn op traditionele medische behandelingen en bij psychotherapie.
Shiatsu heeft vaak een gunstig effect bij verschillende klachten, zoals onder andere:
Rug- en nekpijn, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, verteringsproblemen, slaapproblemen,
stress, depressie, burn-out, ...

Tom Vanhoudt
0478/45 20 02
tomvanhoudt@hotmail.com

Tom casual portrait.jpg
bottom of page