top of page

BEHANDELINGEN

IMG_4639.jpeg

Karolien De Beck

SOMATO PSYCHOPEDAGOGIE (SPP)

Somato-psychopedagogie is een lichaamsgerichte psychotherapie en een innovatieve behandelingsmethode die zich voornamelijk toespitst op de regulatie van het stresssysteem. 

Deze fysische en psycho-emotionele aanpak is een specifiek onderdeel van de fasciatherapie volgens de methode van Danis Bois.

Tijdens een SPP behandeling zal via manuele therapie en slow move beweging het bindweefsel in een optimale ontspanning worden gebracht. 

 

SPP richt zich voornamelijk op het verbeteren van klachten van psychosomatische aard en klachten die voortkomen vanuit een overbelast stresssysteem. 

Zo kan fasciatherapie onder meer heel ondersteunend werken bij stress, overbelasting, burn-out, depressie, het opvangen van belangrijke levensveranderingen, kleine maar blijvende spanningen of onbehagen, hyperventilatie, pijnklachten, prikkelbaarheid, onverwerkte emoties, angstklachten, slaapproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, concentratiestoornissen of gewoon als zelfzorg om ten volle van het leven te kunnen genieten en je goed in je vel te voelen. 

Karolien De Beck

+32 (0) 486/ 87 23 17

yogazuid1@gmail.com

SPP

Maria-Linde Hagmeijer

FASCIA STUDIO ANTWERPEN

WAAROM FASCIATHERAPIE?

Stress is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Soms weten we zelfs niet meer wat ontspanning juist betekent, of op welke manier we onszelf dit kunnen gunnen.

 

Wanneer stress een normaliteit geworden is in je leven, kunnen pijn, sluimerende blessures en/of dipjes een chronisch karakter krijgen. Vaak pas je je hieraan heel gemakkelijk aan. Zonder jezelf er van bewust te zijn, belast je zo je lichamelijke en psychische veerkracht.

 

Fasciatherapie is een innovatieve, op kinesitherapie gefundeerde behandelingsmethode. Ze richt zich op het optimaal ontspannen van het bindweefsel, dat in je hele lichaam aanwezig is. Door samen met je fasciale netwerk aan de slag te gaan, kunnen we bewegingen vrijmaken en corrigeren. Dit kan zowel aan de hand van manuele therapie, als van bewegingsanalyse en sensoriële oefeningen.

Maria-Linde Hagmeijer

+32 (0) 485/ 41 73 72

www.fasciastudio.be

Fascia.webp
Wilfried.jpeg

WILFRIED SIMON

RECOVERY LAB

Afgestudeerd in 2011 als kinesitherapeut aan de Ecole Supérieure de Masso-Kinesitherapie de Paris (ESMKP) miste ik technieken om mijn  patiënten een alomvattende behandeling te kunnen bieden. Daarom besloot ik om een aanvullende opleiding osteopathie aan de Institut Supérieur d’Ostéopathie Paris (ISOP) te volgen.

 

De combinatie van deze opleidingen laat me toe om mijn patiënten vrij te maken van fysieke klachten, hen te helpen zich beter te voelen, zowel lichamelijk als mentaal. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen mens of lichamelijke klacht past perfect in een protocol. Daarom streef ik naar oplossingen op maat van de noden van elke patiënt. Hierbij staat steeds het herstellen van het lichaamsevenwicht centraal, en het activeren van het zelfcorrectiemechanisme van het lichaam. Zowel bij behandelen van blessures en klachten als bij preventieve behandelingen om het lichaam fit te houden is het doel om het comfort in het dagelijks leven van mijn patiënten te verbeteren.

 

Vertrouwen hebben in zijn osteopaat, is toelating geven om altijd gezond te blijven.

 

Wilfried Simon

0468 30 21 71

www.recoverylabantwerp.com

 

wilfriedosteopathie@gmail.com

Tom Vanhoudt

SHIATSU

Waarom Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk "vingerdruk". Het is een Japanse behandelvorm die is voort gegroeid
uit de traditionele oosterse geneeskunde. Shiatsu is een totaalbehandeling, waardoor de mens
in zijn geheel meer in evenwicht komt. Er is aandacht voor fysieke klachten, maar ook voor mentale en emotionele aspecten.
Door middel van druk- en strektechnieken wordt er ingewerkt op acupunctuurpunten en meridianen, om je energiestroom (ki) weer in beweging te brengen en zo te harmoniseren.
Energetische blokkades kunnen op die manier worden losgemaakt en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De behandelingen geven je vaak een gevoel van diepe ontspanning en welzijn.
Shiatsu helpt je niet alleen te herstellen van specifieke klachten, maar versterkt ook op preventieve wijze je immuunsysteem en kan blessures helpen te voorkomen. Shiatsu kan eveneens een aanvulling zijn op traditionele medische behandelingen en bij psychotherapie.
Shiatsu heeft vaak een gunstig effect bij verschillende klachten, zoals onder andere:
Rug- en nekpijn, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, verteringsproblemen, slaapproblemen,
stress, depressie, burn-out, ...

Tom Vanhoudt
0478/45 20 02
tomvanhoudt@hotmail.com

Tom casual portrait.jpg
bottom of page