top of page

The Team

YZ relaxatie.JPG

Karolien De Beck

Founder, Teacher & SPP-therapist

Nadat ze haar master in de dramatische kunst behaalde aan Studio Herman Teirlinck begon Karolien haar carrière als actrice. Daar leerde ze hoe beweging, lichaamsbewustzijn en ademhalingswerk  een impact kunnen hebben op je ‘zijn’ en presteren. Tijdens een dans workshop kwam ze in contact met yoga. Vervolgens ging ze zich intensief verdiepen in haar yoga practice en volgde diverse opleidingen:

  • Yoga Teacher training 200u, Ashtanga yoga, behaald in 2010, bij Annemieke van der Zouwen, Middelburg

  • Yoga Teacher training 500u, Vinyasa yoga, behaald in 2011, bij Svaha Yoga, Amsterdam 

  • Yoga Teacher training 50u, Vinyasa yoga, behaald in 2012, bij Rusty Wells

  • Yoga Teacher training, Aerial yoga, behaald in 2017, bij Boban Krstic, Yogasite in Breda 

Ook nam ze deel aan verschillende internationale yoga workshops. Door haar gedreven en toegewijde houding bouwde ze ruime ervaring op als lerares bij diverse yogastudio's en in privélessen.

In 2012 richtte ze Yoga Zuid op.

Begin 2013 behaalde ze haar diploma van traditionele massage.

In 2022 behaalde ze een postgraduaat somato-psychopedagogie (specifiek onderdeel van de fasciatherapie) aan de PXL Hogeschool in Hasselt en volgde er aansluitend  het aanvullende verdiepingsjaar.

Karolien De Beck

ROSELYNE WILLEMS

Teacher

ROSELYNE WILLEMS

Nadat ze afstudeerde als licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, begon Roselyne te werken bij een multinational, waaronder 1,5 jaar op de Franse Antillen. Vijf jaar later maakte ze een carrièreswitch en stapte ze in het onderwijs. Sindsdien geeft ze wiskunde in de 3de graad van het secundair onderwijs.

 

In 2006 kwam ze voor het eerst in aanraking met yoga in de lessen van Wesley Bassett. Het leek alsof ze voor het eerst haar lichaam echt voelde. Ze leerde naar binnen kijken, wat haar een enorme rust gaf, een gevoel dat ze graag met anderen wil delen. In 2010 volgde ze een teacher training met Tias en Surya Little bij Yogaform in Wilrijk. Later volgde ze nog een volledige teachertraining bij Yogalife in Gent (2013-2014).

DotMatrix Rosalyne pose 1.jpeg
Andreia pose 2-1.jpeg

ANDREIA RODRIGUES

TEACHER

Andreia Rodrigues was born in Lisbon ( Portugal) in 1983, she had lived in Lisbon,  Macau( south China), The Netherlands were she Graduated at Fonty's Dance academy in the Performing Department, and now she lives in Belgium.

She finished her Yoga course at Yogalife Foundation in Ghent March 2014 with Sanjeev Kumar Bhanot.

Movement and flow are her natural source of living and Water her favourite habitat.

ANNETTE RIEGER

TEACHER

Annette Rieger is originally from Germany, but has been living abroad since 2010. 

 

She discovered her love for the yoga practice while living in Stockholm - she started Bikram yoga (hot yoga) as an escape from the cold and dark winters. 

 

When she travelled to Bali before moving to Antwerp in 2015, she explored a great variety of practices and - upon arrival in Antwerp - started a dedicated practice of Vinyasa, Ashtanga and Yin yoga. 

 

In order to deepen her practice and learn more about the history and philosophy of yoga, she completed a 200 hour teacher training at Antwerp Yoga in 2019, followed by a 50 hour yin yoga teacher training in Malaga (Viva la Vida). 

 

Currently she is enjoying a 300 hour online teacher training with Tanya Kaps, which is focussing on yoga as a spiritual path and the various practices, which lead to Jnana - self knowledge - and ultimately Moksha - freedom from suffering. 

 

She greatly enjoys combining the physical with the meditative practices in her classes in order to offer a range of benefits, help you to listen to your own body and find your own flow.

Annette Rieger.jpeg

LEO

TEACHER

Hi my name is Leo, I’ve always been into arts and movement. I have a dance, theatre and climbing background. When I’m not on the mat I’m working as a barista, writing, dancing or making music. I started my yoga practice 8 years ago, first it was only just the physical part that I was interested in and I remember someone telling me ‘You only start to understand yoga when you need it.’ That one stuck with me. I started attending more classes and started to open up to the power of yoga. It became my therapy, my medicine. And every time I went to class it felt like something was shifting inside of me and I looked up at my teachers and thought: ‘That’s what I wanna do, I wanna teach.’ So in september 2022 I decided to book a flight and complete a teacher training in Bali. It was the most beautiful, mind blowing experience. I lived and breathed yoga. I learned a lot about yoga and met myself on the way. I cannot be more grateful to get the opportunity to hold a safe space. Allowing people to be, to feel, to reconnect, to heal.

Lennert De Schrijver

TEACHER

Het klinkt wel als een cliché, maar Lennert laat zich leiden in het leven door de woorden ‘go with the flow’. Het is zijn overtuiging dat je altijd opnieuw kan kiezen en dat zie je terug in het pad dat hij tot dusver heeft afgelegd.
Zijn achtergrond als arts geeft hem een unieke invalshoek als teacher. In een vorig leven was hij werkzaam als anesthesist in ziekenhuizen, maar hij wilde daarbuiten nog veel meer ontdekken. Geboeid door zijn vele interesses, verzamelde hij enkele titels bij elkaar zoals bioboer, theesommelier, bevallingscoach (doula) en uiteraard yoga docent. Hij koos ervoor om het pad van yoga verder te bewandelen en dat bracht hem uiteindelijk bij de warme studio van Yoga Zuid.
Zijn yoga practice is voornamelijk toegewijd aan de vrijheid en speelruimte die vinyasa te bieden heeft. Om het innerlijke vuur te balanceren en rust te
scheppen laat hij zich inspireren door de magische wereld van yin yoga.
Lennert deelt zijn enthousiasme, energie en glimlach met iedereen rondom
hem.

IMG-20210908-202615_edited.jpg

JOLIEN VANDEN WYNGAERT 

TEACHER

Yoga is voor Jolien meditatie in beweging. Meditatie kwam eerder op haar pad dan de fysieke houdingen. Ze mediteert regelmatig sinds haar 19e en nam deel aan verschillende retraites. Via jarenlang pilates en dansworkshops, kwamen yoga asana’s op haar pad. Nu staat ze elke ochtend op haar yoga mat, waar ze volgt wat haar lichaam aangeeft (voornamelijk vinyasa en yin).

 

Ze volgde een 200h yoga teacher training bij Antwerp Yoga om haar eigen beoefening te verdiepen, met bijkomend 50h yin training bij Gabriel Azoulay. Met haar achtergrond in jeugdwerk en onderwijs, als sociologie-docent, bezinningsbegeleider en creatief agogisch coach, ontdekte ze hoe ze ook graag yoga-les geeft. In haar lessen combineert ze asana’s met pranayama en een vleugje yoga-filosofie. Haar stem begeleidt je in alle rust door de les, die je zowel diepgang als lichtheid kan brengen. Alles is energie - en dát geeft ons speelruimte in het leven.

CHRISTINA BARRERA

TEACHER

Mijn interesse in yoga begon toen ik als student op kot zat en (geen grap) een dvd van de 'Goed Gevoel' in handen kreeg. Een simpel matje, een laptopje met dvd-lezer (waar is de tijd) en daar begon het allemaal. Heerlijk vond ik het! Sindsdien is yoga altijd een beetje een constante geweest in mijn leven.

 

Het was toen ik in 2017 te maken kreeg met een burn-out, dat ik écht nood had aan verdieping van mijn practice. Mijn voltijdse job als leerkracht eiste zijn tol. Ik vond meer en meer kracht in meditatie en de filosofie. Het was ook dat jaar dat ik beslist had een eerste yoga training te volgen. Kort daarna ging ik part-time aan de slag als yoga teacher in Antwerpen. Mooie jaren waar prachtige connecties zijn ontstaan.

 

Door de vrij yang-minded job in het onderwijs en ondertussen ook een flinke actieve peuter in huis, neig ik meer naar een rustige yoga practice. Meditatie, pranayama, mindful bewegen, sappige yin houdingen en relaxatie staan in mijn lessen centraal. Connectie vinden met je lichaam en erin slagen om écht even die rust te vinden, is zo waardevol in vandaag's drukke leven.

 

Opleidingen:

-2017: 200h Hatha yoga TT (Quaternity yoga, Perpignan)

-2019: 100h Yin yoga (Dace Osleja, Brussel)

YZ Foto Christina Barrera.JPG
YZ Foto Christina Velz_edited.jpg

CHRISTINA VELZ

TEACHER

Christina Velz is een ervaren trauma-informed ‘Conscious Connected Breathwork’ facilitator, met internationale workshop ervaringen.

Christina integreerde de kracht van breathwork in haar eigen helingsproces. Nu wil ze de voordelen van breathwork combineren met ‘Compassionate Inquiry’ om het nog toegankelijker te maken voor iedereen.
Ze traint onder Gabor Maté om haar kennis te verhogen rond Trauma en ‘Compassionate inquiry’ en dit te integreren tijdens haar breathwork sessies.

bottom of page