FAQ

 

Sinds mijn kinderjaren ben ik al geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de werking van de natuur. Ik heb altijd veel sport gedaan zoals skiën, windsurfing, fietsen en joggen. Bewegen is volgens mij het belangrijkste. Zo is ook mijn passie gegroeid om mensen te ondersteunen en te begeleiden naar een pijnvrij en actief leven.

Afgestudeerd in 2011 als kinesitherapeut aan de Ecole Supérieure de Masso-Kinesitherapie de Paris (ESMKP) miste ik technieken om mijn  patiënten een alomvattende behandeling te kunnen bieden. Daarom besloot ik om een aanvullende opleiding osteopathie aan de Institut Supérieur d’Ostéopathie Paris (ISOP) te volgen.


De combinatie van deze opleidingen laat me toe om mijn patiënten vrij te maken van fysieke klachten, hen te helpen zich beter te voelen, zowel lichamelijk als mentaal. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen mens of lichamelijke klacht past perfect in een protocol. Daarom streef ik naar maatwerk, oplossingen op maat van de noden van elke patiënt. Hierbij staat steeds het herstellen van het lichaamsevenwicht centraal, en het activeren van het zelfcorrectiemechanisme van het lichaam. Zowel bij behandelen van blessures en klachten als bij preventieve behandelingen om het lichaam fit te houden is het doel om het comfort in het dagelijks leven van mijn patiënten te verbeteren.


Vertrouwen hebben in zijn osteopaat, is toelating geven om altijd gezond te blijven.


Naast de praktijk in Yoga Zuid ben ik werkzaam in een kinesisten groepspraktijk in Antwerpen.


Wilfried Simon

0468 30 21 71


wilfriedosteopathie@gmail.com

www.osteoantwerpen.com

OSTEOPATHIE