FAQ

 

Nadat ze afstudeerde aan de befaamde Studio Herman Teirlinck begon Karolien haar carrière als actrice. Toen ze tijdens haar zwangerschap in contact kwam met yoga gooide ze echter het roer om.

Vervolgens is ze zich gaan verdiepen in de yogapractice en volgde ze diverse opleidingen en workshops. Ze volgde de Ashtanga lerarenopleiding bij Annemieke van der Zouwen (200u) in Middelburg en kreeg een uitgebreide Vinyasa lerarenopleing bij Svaha Yoga in Amsterdam (500u). Daarnaast volgde ze een korte opleiding tot Bhakti Flow leraar bij Rusty Wells (50u). Ook nam ze deel aan verschillende workshops van o.m Michael Hamilton, Rusty Wells, Anthony (Prem) Carlisi, Magnus Ringberg, Gosta van Dam, Patrick Vermeulen,...

Door haar gedreven en toegewijde houding bouwde ze inmiddels ruime ervaring op als lerares bij Antwerp Yoga, Radiant Light Yoga, de Yoga Studio, de Ida en Pingala yogastudio, diverse fitnesscentra en in privélessen.

In 2012 richtte ze Yoga Zuid op.

Begin 2013 behaalde ze haar diploma van traditionele massage en in 2017 behaalde ze haar diploma Aerial Yoga Instructor bij Boban Krstic (Yogasite Breda).

KAROLIEN DE BECK

ROSELYNE WILLEMS

LOTTE SMETS

Lotte Smets (°1995) kwam enkele jaren geleden in contact met yoga, toen ze een manier zocht om te ontspannen en beter met stress te leren omgaan. Naast het mentale aspect is ze ook zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam en beweging. Als kinesist in opleiding hoopt ze met yoga in de toekomst veel te bereiken op vlak van lage rugklachten, nekklachten etc. Toch is yoga voor haar in de eerste plaats het steeds herontdekken van jezelf. Haar eerste opleiding vond plaats in Kreta, maar ooit hoopt ze naar India te gaan om de echte tradities te leren kennen.

Nadat ze afstudeerde als licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, begon Roselyne te werken bij een multinational, waaronder 1,5 jaar op de Franse Antillen. Vijf jaar later maakte ze een carrièreswitch en stapte ze in het onderwijs. Sindsdien geeft ze wiskunde in de 3de graad van het secundair onderwijs.


In 2006 kwam ze voor het eerst in aanraking met yoga in de lessen van Wesley Bassett. Het leek alsof ze voor het eerst haar lichaam echt voelde. Ze leerde naar binnen kijken, wat haar een enorme rust gaf, een gevoel dat ze graag met anderen wil delen. In 2010 volgde ze een teacher training met Tias en Surya Little bij Yogaform in Wilrijk. Later volgde ze nog een volledige teachertraining bij Yogalife in Gent (2013-2014).

Andreia Rodrigues was born in Lisbon ( Portugal) in 1983, she had lived in Lisbon,  Macau( south China), The Netherlands were she Graduated at Fonty's Dansacademie in the Performing Department, and now she lives in Belgium.

She finished her Yoga course at Yogalife Foundation in Ghent March 2014 with Sanjeev Kumar Bhanot.

Movement and flow are her natural source of living and Water her favourite habitat.

ANDREIA RODRIGUES

In 2010 startte Valerie Rousseau met yoga omdat ze op zoek was naar een sport die ze leuk zou vinden. De eerste vier lessen verdwaalde ze in al die nieuwe bewegingen en vreemde woorden, maar ze had de smaak onmiddellijk te pakken. In 2015 rondde ze haar eerste Vinyasa Yoga Teacher Training (300 hrs) af in 2016 deed ze daar nog een Yin yoga training (50hrs) bij. Valerie is erg leergierig en verbaast zich nog steeds over de wondere yogawereld. Naast yoga teacher voelt ze zich vooral een yoga practitioner. 


De fun van yoga laten inzien en mensen laten voelen dat het niet enkel je lichaam maar ook je geest goed doet en versterk is haar streefdoel.

VALERIE ROUSSEAU

"Christina startte met yoga toen ze twintig was. Ze volgde lessen in studio’s maar deed ook vele yoga practices op haar mat thuis. Als leerkracht in het dagelijks leven had ze een uitlaatklep nodig. Yoga heeft haar in moeilijke tijden heel veel rust en kalmte geboden. Het heeft haar op een ander level laten nadenken over het leven. Meer vanuit zichzelf, in plaats van wat de maatschappij verwacht.

Ze heeft na tien jaar, mei 2017, een Hatha Yoga Teacher Training gevolgd in het Zuiden van Frankrijk (Quaternity Yoga). Ze voelde dat ze eindelijk klaar was om haar klaslokaal part-time te vervangen door een yogastudio. Ze combineert nu haar twee grootste passies. 

Christina legt de focus op ademhaling en voelen wat er zich vanbinnen afspeelt. Mensen leiden in hun eigen yoga practice en zien hoe ze op hun tempo groeien in hun yoga, is waar zij elke les naar streeft."

CHRISTINA BARRERA

Lotte  Heijtenis werkt als actrice en als docent theater en begon zo’n tiental jaren geleden met yoga bij Karolien. Nadat ze moeder werd van 2 zonen volgde ze een opleiding peuter- en kleuteryoga.

“Ik ervaar al jaren hoe het beoefenen van yoga mijn leven positief beïnvloedt. Ik denk dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Yoga helpt om te ontspannen, om je zelfvertrouwen en concentratie te verhogen, en om je geest en lichaam soepel te houden.”

LOTTE HEIJTENIS

Born and raised in Argentina, Jimena discovered yoga in 2001 and since then it’s been a one way path to health and balance. While studying in Buenos Aires she came across a Power Yoga school that was her trigger to dive deeper into yoga. Right after she got her Master’s in Chemistry, she left her country to establish herself in Belgium where she completed a Teacher Training Course with Yogalife (Yoga Alliance registered school).

Her teaching style is a blend of softness and strength which helps you go a bit beyond what you thought it was possible while always respecting your overall being. She creates a fun, laid back and comfortable atmosphere for you to explore your own practice in a safe way.

JIMENA FERNANDEZ ROSSO

EDWIN DEEN (°1980 Linschoten, NL) woont en werkt in België, naast zijn Tai chi praktijk is hij actief als beeldend kunstenaar en performer en begeleidt hij Socratische dialogen.

In 2008 begon Edwin Deen in Amsterdam met Taiji Wuxigong, hij schakelde in 2009 over naar de Yang stijl van l’Art du Chi en ging hiervoor in de leer bij o.a. Michèle Stévanovitch, hoofd van het ‘internationale centrum’ in  Aubard (FR) en bij Christian Michel in Baisy-Thy (BE).

Na een intensieve 4 jaar durende studie van de leer en het lesgeven hierin, ontving Deen in 2018 zijn diploma van Michèle Stévanovitch.


The Art of Chi, School van de innerlijke weg, is een eenvoudige leermethode die zich door middel van meditatie en beweging richt op ontspanning & kracht.

De methode verzoent de anatomische met de concrete energetische logica van het lichaam, met als doel een betere lichaamshouding, een sterker lichaam en een rustige geest.

www.artofchi.be

EDWIN DEEN

“Zaza (Sarah-Jane Huysentruyt) studeerde in 2011 af als antropoloog. Hoe ze tijdens die opleiding naar verschillende culturen leerde kijken vertaalde ze nadien met veel enthousiasme naar de yogamat. Wat ooit begon als louter een fysieke activiteit evolueerde al gauw naar een manier van leven.


De voorbije jaren volgde ze een vinyasa teacher training (300hrs) en verdiepte ze zich in de plantaardige en macrobiotische keuken. Duurzaam eten, bewegen en omgaan met jezelf en anderen zijn onderwerpen die Zaza blijven boeien. En het is net die nieuwsgierigheid die ze graag deelt tijdens haar lessen bij Yoga Zuid.”

ZAZA (SARAH-JANE)HUYSENTRUYT

M’n Frans-Italiaanse roots zorgen ervoor dat ik gepassioneerd ben, voor 'bien être' en de natuur. Ik ben enkele jaren geleden in contact gekomen met Yoga toen ik een natuurlijke uitweg zocht voor chronische ontstekingen in m’n schouders. Dankzij Yoga heb ik m’n mobiliteit terug gevonden. Aanvankelijk had ik Vinyasa en Hatha als practice, m’n hart heb ik verloren aan Ashtanga Yoga als leerling van Teune Van Der Wildt. Ik heb een naast een Ashtanga Yoga teacher training bij Annemie Van Der Zouwen ook Ashtanga workshops gevolgd bij David Swenson, Petri Räisänen en Damien de Bastier. Yin Yoga opleiding met Dace Osleja .

Naast Yoga, geef ik ook Thaise Yoga massage om  mensen helpen te ontspannen.

Tijdens 16 jaar heb ik in de mode gewerkt als ontwerpster en ben langzaam aan gegroeid naar waar ik nu ben en me thuis voel. Yoga heeft me op een spontane wijze anders leren kijken en me waarden bijgebracht die ik nu ook bij m’n gezin kan gebruiken. Ik voel met geroepen om mensen te helpen en hun de ingrediënten van Yoga te laten proeven. Het is voor mij een gerecht die ik met iedereen wil delen.

VIRGINIE LALESNEL